Elhalasztja a Twitter a korábbi streaming API kiváltását az új Account Activity API-val, de ennél nagyobb támogatást egyelőre még mindig nem adott a platformra építő appok fejlesztőinek. A változással egyelőre úgy tűnik, hogy megszűnnének a push értesítések és hírfolyam frissítés, így értelmüket vesztenék az alkalmazások.

Ismét csalódást okozott a Twitter a platformra fejlesztő appok tulajdonosainak a tervezett módosításokkal, és úgy általában a nem megfelelő tájékoztatással és korlátozott hozzáférés nyújtásával. Eredetileg a cég június 19-re tűzte ki a korábbi fiókaktivitást követő streaming API (pontosabban a Site Streams és User Streams) megszüntetését és helyettesítését az új fióktevékenységeket követő Account Activity API-val. Ennek segítségével képesek a különböző (harmadik féltől származó, például Talon, Tweetings, Twitterific) Twitter-appok az üzenetfolyamokat megjeleníteni, frissíteni, értesítéseket küldeni az üzenetekről a felhasználó mobiljára vagy desktop alkalmazására. A korábbi kapcsolat viszont az Account Activity API-tól kezdve megváltozna, mivel innentől a korábbi streaming megoldás helyett a fejlesztők webhookokon keresztül “iratkozhatnának fel” a valós idejű fióktevékenységekre.

A bejelentést ugyan már tavaly megtette a cég, de értékelhető mértékű hozzáférést azóta sem adott a jelenleg béta változatban lévő új API-hoz a Twitterre fejlesztőknek – a standard béta változatban ugyanis mindössze 35 fiók elérhető, miközben a fejlesztőknek több százezerre lenne szükségük, a nagyvállalati verzióról pedig egyelőre nincs hír, hogy mennyibe kerülne. Így a programozók hangot is adtak problémájuknak ezen az oldalon, hogy a fennmaradó két hónap alatt már nem fogják tudni beépíteni az időigényes átállást az API-k között, vagyis az értesítések nem érkeznének meg és az idővonalak nem frissülnének automatikusan, ha a korábbi streaming API-t valóban lekapcsolná a vállalat június közepén.

A Twitter végül egy üzenetben közölte, hogy elhalasztja a streaming API kiváltását az új Account Activity API-val. Még nagyobb bizonytalanságot teremt, hogy a vállalat nem határozott meg új időpontot, és nem is közölte hogyan próbálja meg a közeljövőben a fejlesztőket segíteni a gördülékenyebb átállásban. A vállalat képviselője a Twitter Dev csatornán mindössze annyit ígér, hogy a váltás előtt legalább 90 nappal tájékoztatni fogják az új határidőről az érintetteket. A cég hozzátette, hogy a fejlesztők itt találhatják meg hogyan migrálják a Site Streams és User Streams elérést az Account Activity API-hoz, továbbá itt lehet a standard bétához hozzáférést igényelni.