A motive alkalmazás tesztverziójának Android eszközre való telepítéséhez küldünk egy hivatkozást, amivel elindíthatja a folyamatot. Valószínűleg nem minden képernyőkép egyezik meg az ön készülékével, hiszen operációs rendszer változatonként (és beállításonként), valamint gyártónként eltérő lehet.

Első lépésként tehát érkezik egy ehhez hasonló email.

Az ebben az emailben található hivatkozást kell megnyitni.

A fogadóoldalon a belső tesztelésben való résztvevőt üdvözlő üzenet tartalmazza a kékkel írt hivatkozást: download it on Google Play.

A következő ablak már a motive alkalmazás Google Play adatlapja; itt az Install gomb a lényeges. (A képernyőképen Installed szerepel, mivel a tesztkészülékre már korábban telepítve lett.)

Operációs rendszer beállításától függően egy belépésre is szükség lehet. Először a fiókhoz tartozó jelszót kell megadni (I.), majd a Next (II.) gombot megnyomni.

Amennyiben a készülék kompatibilis az alkalmazással, akkor a következő ablakban megjelenő Install gombot megnyomva már települ is a motive alkalmazás.

Operációs rendszertől függően ez az ablak megjelenhet – csak arról tájékoztat, hogy a motive alkalmazás telepítés alatt van. Ezt elegedő le-OK-ézni. Ha a telepítés sikeres, akkor az alkalmazások között megtalálható a motive.