Ahhoz, hogy a motive alkalmazást feltelepítsük, először az Apple TestFlight alkalmazására lesz szükség. Ebbe a TestFlight alkalmazásba kerülnek azok a fejlesztés alatt lévő alkalmazások, amikbe meg lettünk híva és szintén ez az alkalmazás fog azonnali értesítéseket küldeni, amikor az alkalmazás megváltozik, frissül.

Első lépésként a TestFlight feladótól kap egy e-mailt az elektronikus postafiókjába, amiben a View in TestFlight gombra kattintva először a TestFlight alkalmazást telepítheti fel.

Ezt követően a Safari böngészőben megnyílik az Apple-ös hivatkozás; a kék TestFlight from the App Store-ra kattintva megnyílik az App Store.

A felbukkanó ablakban a Megnyitás gombra kell kattintani, ezzel engedélyezve az App Store megnyitását.

A következő képen a megszokott App Store felületen a Telepítés gombra kattintva telepíthető fel a TestFlight alkalmazás. (A képernyőképen a Telepítés gomb helyett a felhős letöltőikon van, mert a teszt készüléken már korábban fel lett telepítve.)

Sikeres telepítés után a Telepítés gombból Megnyitás gomb lesz.

A felbukkanó ablakban az Engedélyezés-re érdemes kattintani, így az újabb változatokról a TestFlight közvetlen értesítéseket tud küldeni a készülékre.

Utolsó lépésként a motiveapp ikonnal egy sorban megjelenő Install gombra kell kattintani a motive alkalmazás telepítéséhez.